Marcel de Jong

Consultant, Designer

#ResourceNotFound: DynamicContentResources, About# Marcel de Jong

Sommigen noemen me een designer, anderen noemen me interaction designer. De laatste jaren omschrijven mensen me ook als creatief strateeg. Zolang het te maken heeft met creativiteit en het creëren van ideeën vind ik het prima.

Als strateeg kijk ik graag met je naar de toekomst en ontdekken we samen met onze teams de mogelijkheden. De markt transformeert, doelgroepen bestaan niet meer en technologie was nog nooit zo geavanceerd als nu. Wat betekent dat voor de samenleving en het bedrijfsleven? Daar denk ik met plezier samen over na.

Als designer laat ik graag zien wat er mogelijk is. Klanten en teamleden neem ik op een enthousiaste manier mee. Hierbij maak ik gebruik van speelse technieken zoals rollenspellen en brainstormsessies. Op basis van de gekozen strategie laat ik zien hoe de nieuwe werkelijkheid eruit kan komen te zien. Dat resulteert in een snelle schets op een whiteboard, een set wireframes of een gedetailleerd visueel ontwerp.

Ook houd ik graag een vinger aan de pols bij eindgebruikers van de applicaties, websites en apps die we bij Estate Digital bedenken en realiseren. User experience onderzoek zorgt voor inzicht in hoe 'echte' mensen ze gebruiken. Voor onze klanten is dit ook vaak een eye-opener. Voor onze team een kans om digitale middelen te verbeteren en doelstellingen te halen.

Om te ontspannen na een week hard werken vind je me met vrienden of familie meestal buiten: skiën, hiken, kamperen, kampvuurtjes, windsurfen en nog veel meer. Bij Estate vind ik het heerlijk om na onze uitgebreide lunch mijn collega’s uit te dagen voor een potje pingpong.

Volg mij ook op Twitter.
 

Marcel werkt samen met

Laatste blogposts