Web design Custom .net

Wecycle

Organisaties hebben een wettelijke verplichting om geproduceerde en geïmporteerde elektrische apparaten en energiezuinige verlichting te rapporteren aan de overheid en de recycling hiervan te verzorgen. Wecycle is de non-profitorganisatie die de rapportage, inzameling en optimale recycling op zich neemt. Hiervoor is een portaal ontwikkeld dat het verplichte klusje een stuk aangenamer maakt.

Wecycle weet dat deze rapportage door veel organisaties als een vervelende en arbeidsintensieve klus wordt gezien. Vergelijkbaar met de belastingopgaaf, het moet gebeuren, maar leuk is anders. Ruim 1.500 deelnemers moeten opgave doen in 62 productcategorieën, wat uiteindelijk neerkomt op een opgave van meer dan 160 miljoen apparaten en meer dan 300 miljoen kg (gegevens over 2015), waarover een recyclingbijdrage moet worden betaald aan de zes opdracht gevende productstichtingen van Wecycle. Wecycle wil deze complexe taak voor de deelnemers dan ook zo eenvoudig mogelijk maken. Hiermee ondersteunt en ontlast Wecycle organisaties bij het invullen van hun maatschappelijke rol.

Het vorige portaal was niet alleen qua look en feel verouderd, maar vooral inefficiënt geworden in gebruik. Hoog tijd voor een nieuwe applicatie waarbij de focus lag op snelheid, gebruiksgemak en uitstraling. Gericht op de interne en externe gebruikers. Ook internationale deelnemers maken gebruik van dit portaal dus meertaligheid was een belangrijk item bij de ontwikkeling. Door deze nieuwe opzet beschikt Wecycle straks over veel bruikbare informatie over de toestroom van e-waste en kan hiermee toewerken naar een circulaire economie.

macbook

Een vloeiend proces

Door te werken volgens de scrummethodiek is in korte tijd veel gerealiseerd. Een belangrijk onderdeel van de backlog was de testprocedure. Zowel intern als extern is het nieuwe portaal uitgebreid getest. Dit uitte zich ook extern in goede resultaten en positieve reacties van de deelnemers aan de gebruikerstest. Het is een meertalig en klantvriendelijk platform, waarbij men vloeiend tussen twee talen kan switchen.

screens

Het resultaat

Een custom applicatie waarbij gebruik is gemaakt van AngularJS en WebAPI. Het is een single page application waarmee het volledig voldoet aan de wensen: gebruiksvriendelijk en snel. Er is een koppeling met Dynamics AX.

Het opgaveproces heeft een hoop handmatige controles geautomatiseerd, waardoor fouten bij de opgaven worden voorkomen, controles direct worden uitgevoerd en niet gewacht hoeft te worden met het controleren van data totdat alle opgaven binnen zijn. Daardoor kan het gehele opgaveproces in één kwartaal afgerond worden in de plaats van twee kwartalen. Medewerkers van Wecycle kunnen nu snel eigenhandig data en exports genereren. Hierdoor is er meer ruimte voor advies richting de organisaties en productstichtingen.

Telefonische support tijdens de opgave periode is gehalveerd. Papieren rompslomp van het tekenen van meer dan 3.000 gepersonaliseerde contracten omzeild door het automatisch invullen, afstemmen en ondertekenen van het contract via het portaal.

Wecycle loopt voor in het opgaveproces vergeleken met vorig jaar. Voorheen had Wecycle pas 35% van de opgaven binnen in februari en nu ligt dit al op 71%.

Het grootste succes is misschien nog wel de positieve feedback van de gebruikers. Enkele voorbeelden van de feedback “Een verademing in vergelijking met voorgaande jaren”. En ook: “alles wijst zichzelf, duidelijk en makkelijk in het gebruik”. Met een gemiddelde score van 8,2 is de klanttevredenheid erg hoog. Het doel is dus meer dan behaald.

In korte tijd heeft het team van Estate een enorme commitment laten zien aan Wecycle. Door het aannemen van een proactieve houding en het kritisch evalueren van processen ondanks een krappe deadline, heeft deze nieuwe samenwerking geresulteerd in een applicatie die goed aansluit bij de wensen van onze deelnemers.

Hanneke Raaijmakers, Coördinator IT en data-analyst

Smarter results together

In juli 2015 is het scrumteam gestart met de ontwikkeling van deze custom .Net applicatie. Het team bestond uit Front- en Back-end developers, een Interaction Designer, Account Executive, Consultant en een Product Owner vanuit Wecycle. De Product Owner is veel bij Estate op locatie geweest en heeft dankzij de scrummethodiek dagelijks de voortgang kunnen aanschouwen.

Dutch Interactive Award nominatie

Het portaal is genomineerd voor een Dutch Interactive Award 2017 in de categorie B2B.

DIA2017
wecycle-sfeer01
wecycle-sfeer02

Wat mogen we voor jou betekenen?

Het lijkt ons leuk om kennis met je te maken. Wij zijn bereikbaar via verschillende kanalen. Neem je contact met ons op? De koffie staat klaar!