Orckestra

Stichting Vluchteling

Rotterdam

Het almaar groeiende aantal vluchtelingen wereldwijd, de stijgende humanitaire noden en de Europese vluchtelingencrisis leiden in Nederland tot veel discussie, maar ook tot veel betrokkenheid. De nieuwe corporate website voor Stichting Vluchteling is een informatief en gebruiksvriendelijk platform dat bezoekers activeert een bijdrage te leveren vanuit waardevolle content. 

Onderscheidende website voor Stichting Vluchteling

De wereld kent meer vluchtelingen en ontheemden dan ooit eerder in de moderne geschiedenis. Tegelijk neemt het aantal conflicten verder toe en duren bestaande conflicten voort. Wereldwijd is de noodzaak voor humanitaire hulp enorm en schieten fondsen tekort in omvang en flexibiliteit. De fondsen van Stichting Vluchteling kunnen snel ter beschikking worden gesteld voor noodhulp-operaties van het IRC (International Rescue Committee). Stichting Vluchteling is daarmee van grote waarde voor het IRC-netwerk, met name in de eerste dagen en weken na een ramp of conflict.

Daarnaast staat de begroting voor ontwikkelingssamenwerking onder druk en krimpt deze, ondanks de groeiende humanitaire noden in de wereld. De rol van Stichting Vluchteling groeit en de missie is helder:

  • De noden van vluchtelingen en ontheemden onder de aandacht te brengen van de Nederlandse bevolking en op te komen voor de belangen van deze vluchtelingen en ontheemden.
  • Een beroep op de Nederlandse bevolking te doen om de middelen bijeen te brengen om deze
    vluchtelingen en ontheemden op humanitaire gronden te helpen.

Het onderscheidende karakter van de stichting vraagt ook om een onderscheidende website. De website moet geïnteresseerden transparant informeren over de werkwijze en bijdrage van Stichting Vluchteling, maar nog belangrijker is het activeren en werven van structurele donateurs en vrijwilligers. De donatietrajecten moeten zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn en toegankelijk zijn voor meerdere doelgroepen. Een bijdrage leveren kan op meerdere manieren. Dit kan zijn door in actie te komen, donateur te worden, een gift te doen of bijvoorbeeld mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling.

Website

Resultaat

Bekijk hier het resultaat.

De website van Stichting Vluchteling geeft de bezoeker een zo helder mogelijk beeld over hoe zij opereert en wat Stichting Vluchteling betekent voor vluchtelingen. Waar, wat en hoe Stichting Vluchteling te werk gaat en welke hulp zij bieden zijn onderdelen die belicht worden op de website. Het is een platform dat bezoekers activeert vanuit waardevolle content.

Het blijft voor Stichting Vluchteling belangrijk om meer structurele inkomsten te genereren om de afhankelijkheid van noodcampagnes te verkleinen. Stichting Vluchteling beschikt nu over een website die informatief is door de noden van vluchtelingen onder de aandacht te brengen en meer vluchtelingen te helpen door nieuwe donateurs te werven.

Het aantal website bezoekers is sinds de livegang gestegen met meer dan 50%. Ook is het doneren vereenvoudigd door een formulier te gebruiken. Dit zorgt sinds livegang  voor ruim 11.500 transacties op de website en een conversiepercentage van 6.5%. Via de website is sinds livegang ruim €400.000 aan donaties opgehaald. Ook het design van de site is nu in overeenstemming met de corporate identiteit en huisstijl van de stichting.

Voor de realisatie en maximaal resultaat hebben wij intensief samengewerkt met het online team van Stichting Vluchteling.

Belangrijkste verbeteringen nieuwe website

  • Gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website.
  • Het inzichtelijk maken van wat Stichting Vluchteling betekent voor vluchtelingen.
  • Het op overzichtelijke wijze presenteren van wat bezoekers kunnen betekenen in tijd en geld.
  • Zoekmachinevriendelijke en mobielvriendelijke website. 

Over stichting Vluchteling

Wereldwijd zijn ruim 65,6 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking – een recordaantal. Stichting Vluchteling biedt hulp in ’s werelds ernstigste humanitaire crises. Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die wereldwijd hulp biedt aan vluchtelingen en ontheemden. Bij acute nood biedt Stichting Vluchteling levensreddende noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, voedsel en schoon drinkwater. 

DIA nominee-zonder-jaartal-2Met de inzending van de case van Stichting Vluchteling dingt Estate mee in de categorie corporate voor de prestigieuze Dutch Interactive Award (DIA). De Award is een felbegeerde prijs voor het beste Nederlandse online werk op het gebied van concept, design, resultaat en interactiviteit. Uit ruim driehonderd inzendingen is de case van Stichting Vluchteling één van de 74 nominaties.

Inspiratiefoto's

Wat mogen we voor jou betekenen?

Het lijkt ons leuk om kennis met je te maken. Wij zijn bereikbaar via verschillende kanalen. Neem je contact met ons op? De koffie staat klaar!