Sitecore

myWecycle

Tilburg

Wecycle is de non-profitorganisatie die de inzameling, recycling en rapportage van e-waste op zich neemt. In 2016 heeft Wecycle samen met inzamelpartners 110 miljoen kilo e-waste ingezameld. Rondom deze inzameling en rapportage zijn bedrijfsprocessen ontstaan die voorheen via verschillende applicaties liepen. Dat is met de komst van de alles in 1 oplossing myWecycle verleden tijd.

Het doel

myWecycle wordt het platform waarin het grootste deel van de bedrijfsprocessen van Wecycle geautomatiseerd is. Dit zal het spinnenweb van aan elkaar hangende oude applicaties waarop Wecycle momenteel draait doen vervangen en een efficiëntieslag met zich meebrengen.

myWecycle is georganiseerd rondom de verschillende rollen van Wecycle’s partners:

  • Producenten en importeurs; Zij zijn verplicht om opgave aan Wecycle te doen van de elektrische apparaten, van mobieltjes tot koelkasten en energiezuinige lampen die zij op de markt hebben gezet.  Wecycle organiseert  de inzameling en recycling, zodat de producenten en importeurs voldoen aan hun wettelijke plicht om een bepaald percentage van wat zij op de markt zetten ook weer in te zamelen.
  • Inzamelaars; Om voldoende inzameling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen te kunnen garanderen heeft Wecycle een landelijk dekkend netwerk van inzamelpunten opgezet, zoals gemeenten, retail en groothandel . Om het ingezamelde materiaal op te halen, plaatsen de inzamelpunten orders in myWecycle. Deze orders deelt Wecycle vervolgens toe aan de serviceverleners, die de ophaling ervan weer inplannen, verzorgen en aan Wecycle terugkoppelen.
  • Serviceverleners; Wecycle is een regieorganisatie en heeft voor de uitvoering van de inzameling en recycling contracten met serviceverleners. Afhankelijk van het soort afval en waar het vandaan komt verzorgen deze serviceverleners het transport, sortering, depolutie en/of verwerking. Alle onderlinge orders van, naar en door de verschillende serviceverleners zullen via myWecycle verlopen.
Een mooie uitdaging voor het internationale team van Estate, waar wij ons in het afgelopen jaar stevig in hebben vastgebeten.

mywecycle-screens

Een gebruiksvriendelijk platform dat geschikt is voor verschillende behoeften, doelgroepen en doeleinden. Aan dit platform wordt de corporate website van Wecycle gekoppeld, de consumentensites www.watismijnapparaatwaard.nl en www.watismijnlampwaard.nl en het compleet nieuwe systeem myWecycle dat op den duur het ERP systeem van Wecycle zal vervangen. Allemaal zo opgezet dat de software kan worden geëxtraheerd als dat nodig is. Schaalbaar en robuust. Ontwikkeld op basis van Sitecore.

Circulair en sociaal

Uit onderzoek door KPMG blijkt dat de recycling van e-waste zich niet alleen vertaalt in hergebruik van grondstoffen maar ook in werkgelegenheidsperspectief, zo stelt Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle. “Wij willen samen met onze partners zoveel mogelijk e-waste inzamelen en recyclen tot grondstoffen. Daarbij is ook ons doel deze activiteiten als onderdeel van de circulaire economie te verbinden met een sociaal rendement.” Via sorteren en demonteren in een Wecycle Service Center, stromen nu jaarlijks 50 tot 60 mensen door naar de reguliere arbeidsmarkt.
Het nieuwe platform myWecycle biedt grip op het logistieke netwerk en inzicht in de keten. Hiermee wil Wecycle zorgen dat de circulaire economie realiteit wordt.

mywecycle-iscreens

Het team is in een mum van tijd gegroeid. Verschillende disciplines hebben intensief samengewerkt en de complexiteit lag hoog. Het internationale team van Estate heeft bewezen dat zij een dergelijk project aankunnen en ik ben onwijs trots op het team en het resultaat.

Hanneke Raaijmakers, Coördinator IT en Product Owner

Wat mogen we voor jou betekenen?

Het lijkt ons leuk om kennis met je te maken. Wij zijn bereikbaar via verschillende kanalen. Neem je contact met ons op? De koffie staat klaar!