Web Strategie design Storytelling Sitecore

GHOR Brabant Midden-West-Noord

Een nieuwe website voor de GHOR Brabant Midden-West-Noord vol verhalen. Voor iedere doelgroep een ander verhaal, want de GHOR heeft een belangrijke functie voor iedereen.

Voor wie is de GHOR?

De GHOR heeft een belangrijke rol in de Nederlandse samenleving. Een groot deel van de bevolking is zich hier helemaal niet van bewust. Niemand weet wat de GHOR precies doet en wie ze zijn. Partners weten soms ook in mindere mate wat de toegevoegde waarde van de GHOR is. De focusdoelgroep van de nieuwe website is dan ook de partners, waarbij je kunt denken aan: ambulancedienst, verpleeg- en verzorgingstehuizen, de meldkamer, vergunningverleners voor evenementen en veiligheidspartners.

ghor-responsive

Storytelling

Tijdens een strategische sessie met diverse personen uit de keten zijn de doelgroepen vastgesteld. Op basis hiervan zijn persona’s in kaart gebracht. Het team van Estate heeft de product owner Monique geholpen bij het toepassen van storytelling. Dé manier om mensen te raken, te zorgen voor herkenning en bovenal: onthouden te worden. 
Door in de organisatie de rol van journalist aan te nemen, heeft Monique veel content verzameld die recht uit het hart van de mensen komt. Het team van Estate heeft Monique vervolgens begeleid om hier een lopend verhaal van te maken, waar de eerder vastgestelde persona’s zichzelf in kunnen herkennen.

ghor-laptop

De verbindende factor van de GHOR

Een website - vol met verhalen - die niet alleen een informatieve functie heeft, maar ook verbindt. Op basis van het Sitecore experience platform is een soort “blokkendoos” ontwikkeld, die Monique voldoende flexibiliteit geeft om per story een unieke lay-out te gebruiken. Het team blijft haar begeleiden om ook de volgende ambitie te bereiken. Via social media worden per jaar een aantal stories gedeeld. De GHOR gaat ondertussen uiteraard gewoon door met dat wat zo belangrijk is: de verbindende factor zijn tussen zorg-, veiligheidspartners én de burgers.

Bezoek de website

Sinds 2007 is Estate de online partner van de GHOR. Wij ervaren de samenwerking als erg prettig, pragmatisch, kritisch op zijn tijd, maar altijd rechtvaardig.

Monique de Bekker, Communicatieadviseur

Wat mogen we voor jou betekenen?

Het lijkt ons leuk om kennis met je te maken. Wij zijn bereikbaar via verschillende kanalen. Neem je contact met ons op? De koffie staat klaar!