agile Samenwerking

Fontys Hogescholen

Een project met een duidelijke missie: ook mobiele bezoekers een warm welkom heten. De website moet aansluiten bij de huidige trends en met name de jongere doelgroep van Fontys optimaal ondersteunen bij het maken van de juiste studiekeuze. 

De behoefte

Die was volgens Bea van Meurs knip en klaar: het aantal bezoekers dat de website benadert met een smartphone neemt heel snel toe. Fontys wil daar zijn waar de doelgroep zit. Het aantal smartphone bezoekers ligt nu op 28% en tijdens open dagen stijgt dit tot 50%. De huidige content is gebaseerd op interviews met studenten en diverse onderzoeken. Deze sluit aan op de vragen die potentiele studenten hebben. In een vervolgproject worden de teksten verder ingekort. 
Om aansluiting te blijven vinden bij de jongeren van deze tijd, blijft het nodig om regelmatig een vernieuwingsslag te doen. Mobile first it is.

Mobile first

Een Agile droomproject

In februari is Fontys samen met Estate gestart met het herijken van het in 2015 al ontworpen responsive design. Eind maart is de ontwikkeling van start gegaan. De netto werktijd is 5,5 maand, opgedeeld in zeven sprints en één sprint om live te gaan.

Het team Fontys responsive bestond uit maar liefst 12 teamleden van Fontys, GX-Software en Estate. Product owner is Bea en Jessie de Peffer vertolkte de rol van Scrum Master. Op locatie bij Fontys in Eindhoven is een speciale ruimte ingericht waar het gehele team twee dagen per week aan het (samen)werken was. Het was een Scrum ontgroening voor het team van Fontys en alle teamleden hebben dit als zeer leerzaam, maar vooral ook als leuk ervaren.
Het samenwerken op locatie is volgens Bea van grote meerwaarde geweest. Hierdoor kon je heel snel schakelen en wist iedereen precies wat op dat moment het belangrijkste was.

Echt een enorme pro dat we gezamenlijk dit project zijn aangegaan, waardoor we ook echt samen verantwoordelijk waren voor de tussen- en eindresultaten. Om in digitale termen te blijven, dit is écht engagement. Het voelde op geen enkel moment als een leverancier-klant relatie. Het is een product van de drie partijen. En daar zijn we  met z’n allen trots op!

Bea van Meurs, consultant marketing en communicatie Fontys Hogescholen

De digitale rode loper ligt uit

Door de mobile first aanpak is ook de huidige desktop versie opgefrist en gemoderniseerd. Het Off-Canvas Menu maakt de structuur van Fontys.nl en Fontys.edu inzichtelijk en helpt bezoekers met een klein scherm bij het navigeren binnen de website(s).

Met een uitklapbare filter kan worden gezocht door opleidingen.

Per opleiding wordt de informatie samengevat in cards.

Content uit onderliggende pagina’s is samengevoegd in zogenaamde harmonica’s. Hierdoor hoeft de bezoeker de pagina niet te verlaten om details te bekijken.

Wees welkom op Fontys.nl.

screens opleidingzoeker

Wat mogen we voor jou betekenen?

Het lijkt ons leuk om kennis met je te maken. Wij zijn bereikbaar via verschillende kanalen. Neem je contact met ons op? De koffie staat klaar!

Sfeer