Web Sitecore

Erasmus MC

Mireille Spapens, hoofd Marketing en Communicatie: “Het Erasmus MC was hard toe aan een frisse, nieuwe website met een moderne look. Bij de ontwikkeling van de website speelden de gebruikers een belangrijke rol. Dat blijft zo. Met die betrokkenheid kunnen we de site blijven verbeteren.”

Goede bereikbaarheid waar en wanneer de patiënt hier behoefte aan heeft

De eerste fase van de website is inmiddels succesvol afgerond en te bezoeken via  www.erasmusmc.nl. Het doel van de website is om op een toegankelijke manier antwoord te geven op de verschillende vragen van bezoekers. Het komende jaar staat hierbij in het teken van het optimaliseren en verder ontwikkelen van de website. 

Contentmarketing in de zorg 

Product owner Reinier Etienne vertelt enthousiast over de nieuwe website: “Bij het nieuwe web staan de wensen van de websitebezoekers voorop”. De nieuwe website van Erasmus MC verenigt informatie met patiënten. Direct vinden wat nodig is, op het moment dat er behoefte aan is. “Patiënten willen een compacte website met een duidelijke structuur, om makkelijk de informatie te kunnen vinden die ze nodig hebben. Klantvriendelijkheid krijgt de voorrang boven volledigheid of lange lappen tekst. Ook is het belangrijk dat de site goed werkt op mobiel en tablet. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de eisen op gebied van veiligheid en toegankelijkheid.

De gebruiker aan het woord

Erasmus MC is gestart met een pilot-website voor het Sophia Kinderziekenhuis, onderdeel van het Erasmus MC. Medewerkers, patiënten en betrokken gaven feedback op de nieuwe site. De learnings die we hier uit hebben gehaald, zijn direct geïmplementeerd in de nieuwe site van het Sophia Kinderziekenhuis. Daarnaast zijn deze inzichten meegenomen in de ontwikkeling van de templates voor de website van het Kanker Instituut en de overkoepelende Erasmus MC-website.  Aan de hand van continue feedback van gebruikers én speciale gebruikerstests zal steeds worden gewerkt aan een gebruiksvriendelijke website.

Het resultaat

De nieuwe website is overzichtelijk en geeft de juiste informatie snel weer. De site bevat onder andere de vijfhonderd best bezochte webpagina’s van het Erasmus MC. Uiteraard is beschikbaarheid van informatie in de zorg cruciaal, dus alle informatie van de oude site blijft nog een jaar lang vindbaar via de zoekfunctie en een link vanaf de homepage van de nieuwe website. Aan het einde van het jaar zal alle relevante content overgezet moeten zijn naar de nieuwe site.

In samenwerking met het Erasmus MC heeft Estate dit nieuwe online dienstverleningsplatform voor het grootste universitaire medisch centrum van Nederland gebouwd. Estate heeft hiervoor een nieuw Sitecore CMS opgezet, de hosting verplaatst en geoptimaliseerd. Daarnaast werd de content geherstructureerd, herzien en aangescherpt binnen een vernieuwde opbouw en look & feel van de website. 

Erasmus MC Estate DigitalSlecht vindbare content creëert een hoge bounce rate en gefrustreerde patiënten. De afdeling Marketing en Communicatie van het Erasmus MC speelt hier uitstekend op in. Patiënten kunnen altijd en overal op een eenvoudige manier snel bij de voor hun relevante informatie komen.Slecht vindbare content creëert een hoge bounce rate en gefrustreerde patiënten. De afdeling Marketing en Communicatie van het Erasmus MC speelt hier uitstekend op in. Patiënten kunnen altijd en overal op een eenvoudige manier snel bij de voor hun relevante informatie komen.   

Wat mogen we voor jou betekenen?

Het lijkt ons leuk om kennis met je te maken. Wij zijn bereikbaar via verschillende kanalen. Neem je contact met ons op? De koffie staat klaar!