Tech 1164 x bekeken

Zeg hallo tegen de nieuwe assistent van Estate

6 februari 2018 - Jessie de Peffer

Als Estater uit je comfortzone stappen en experimenteren met de nieuwste technologie├źn. Die opdracht kreeg het Estate Talent Team, bestaande uit jonge HBO-talenten.

Tijdens de eerste brainstorm werden hot-topics opgesomd als Machine Learning, Block Chain, Virtual Reality en Facial Recognition. Vanuit hier zijn een aantal simpele concepten opgesteld, maar over één idee was het hele team het eens: De Digitale Assistent, een interactieve mascotte die medewerkers en klanten van Estate te hulp kan staan met verschillende vragen. De assistent kan uitgebreid worden met vrijwel alle eerder genoemde hot-topics, maar om te beginnen is het team onderzoek gaan doen naar Facial Recognition.

Persoonlijke begroeting

In de eerste sprint is er gewerkt aan een Proof of Concept, waarna het mogelijk werd om via de Microsoft Cognitive Services een persoon te herkennen. Vervolgens is er hard gewerkt aan het tonen van de assistent door middel van een Chrome Extensie. De eerste variant zag er echter een beetje eng uit:
Talentteam-image1

Aan het einde van de tweede sprint kon de assistent al enkele collega’s herkennen en begroeten, wanneer zij voor de webcam gingen staan. De volgende stap is om mensen te herkennen wanneer zij langs de assistent lopen. Uiteindelijk is er gebruik gemaakt van een Python script met OpenCV om snel gezichten te kunnen herkennen.

Om collega’s, klanten of geïnteresseerden gemakkelijk in het systeem toe te voegen heeft het team een simpele, maar doeltreffende backoffice applicatie geschreven. Nu herkent het apparaat iedereen die met minimaal drie foto’s in het systeem staat.

Talentteam-image2

Make over

Tijdens de derde sprint is de assistent uitgebreid met de mogelijkheid om mensen te begroeten en meteen hun eerstvolgende afspraak te laten zien. Ook is het uiterlijk van de assistent iets toegankelijker gemaakt. In dit laatste ontwerp is een vectorbestand gebruikt, in plaats van een 3D-model. Dit is makkelijker te bewegen op het scherm en dit format is bij de toekomstige doorontwikkelingen gemakkelijker te animeren.
Om het systeem overal beschikbaar te maken is de applicatie omgezet van een Chrome-extensie naar een Electron-app: Dit framework maakt het mogelijk een cross-platform applicatie te bouwen in Javascript, HTML en CSS.

talentteam-image3

Toekomst

Het project is door ons Talent Team zó opgezet dat er gemakkelijk aan doorgewerkt kan worden. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar denk bijvoorbeeld aan het tonen van jouw persoonlijke urenbesteding, declarabiliteit en planning. Ook kan het project uitgebreid worden met allerlei interessante nieuwe technieken; zo kan de assistent in de toekomst interactief gemaakt worden met spraakherkenning.

Talentteam-assistant


 

Jessie de Peffer

Met onze klanten sparren, ze helpen en zorgen dat ze blij zijn. Dat geeft mij onwijs veel energie. Samen werken aan een goede relatie op de lange termijn is mijn uitgangspunt. Doen wat we beloven. Al zo'n zeven jaar lang geniet ik dagelijks van de interactie met klanten en mijn collega’s. Binnen het Serviceteam zijn wij er echt op gericht om onze klanten na oplevering van hun applicatie te helpen op een manier die duurzaam en doeltreffend is. 

Reacties ()