Tech 1148 x bekeken

Code rood: ook online stormt het

18 januari 2018 - Rob Maas

Social media stroomt vol met video’s van rondvliegende dixie’s, daken en zelfs mensen. Het is één grote chaos momenteel in Nederland en de meldkamers kunnen de telefoontjes amper aan. Een NL-alert levert ook op de sites van Veiligheidsregio’s een enorme piekbelasting op. Hoe kun je je hier op voorbereiden?

NLAlert_requests

Azure als online schuilkelder

Om de hoge piekbelasting aan te kunnen reageert het Azure systeem automatisch door extra server-capaciteit in te schakelen bij drukte. Als de drukte afneemt kan deze extra capaciteit automatisch weer naar beneden geschaald worden. Zeker bij omgevingen waar zéér incidenteel hoge piekbelasting plaatsvindt, kan het systeem deze piekbelasting aan, zonder continu een enorm hostingplatform in de lucht te hebben, waardoor de hostingkosten laag blijven. Bekijk hier de cases van de Veiligheidsregio Kennemerland en Midden-en West-Brabant.

tweet_vhr_mwb
 

Rob Maas

In mijn functie als Back-end Developer ben ik vooral bezig met het ontwikkelen van oplossingen op het Sitecore Platform. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor de functionele kant van webapplicaties, oftewel het stuk ‘wat de gebruiker niet ziet’. Naast mijn rol als Sitecore Developer ben ik ook Mobile App Developer bij Estate, hierin bouw ik (native) apps voor iOS, Android en Windows Phone.

Reacties ()