Tech 1271 x bekeken

De eerste Estate Tech Middag - ETM

2 november 2017 - User Not Found

Een middag die in het teken staat van het ontdekken van nieuwe innovaties. Onze planning wordt vrijgemaakt en we kunnen eindelijk eens aan de slag met de dingen die niet standaard in ieder project gebruikt worden. Tijdens deze eerste editie van de Estate Tech Middag, ETM zijn we aan de slag gegaan met motion detection, face recognition, reactjs en iris recognition.

Motion detection

Oftewel: het herkennen van beweging. Hierin zijn we gaan kijken naar het herkennen van lichaamsbewegingen of gebaren, bijvoorbeeld een swipebeweging of een subtiel handgebaar.

Qua technologie is er op dit gebied al redelijk veel beschikbaar. Zo is er een API ontwikkeld die met behulp van kunstmatige intelligentie handgebaren kan herkennen. Hier is een voorbeeld van te vinden in de vorm van steen-papier-schaar. Verder is het mogelijk zelf intelligente software te ontwikkelen die handgebaren van een webcam herkend en hier een bepaalde actie aan kan koppelen.

Naast het herkennen van handgebaren via de webcam is er ook gekeken naar andere hardware. Het meest veelbelovende is de leap motion. Dit is een stuk hardware dat handbewegingen bijna perfect kan herkennen. Een kleine demo is te vinden in deze video.

Binnen Estate leek het ons een leuk idee om motion detection toe te passen op een aantal schermen die bij ons binnen het kantoor hangen. Bijvoorbeeld door een 3D model van ons kantoor te tonen op een scherm en waarmee met bewegingen doorheen te navigeren is. Een ander idee is om het te gebruiken als extra navigatie mogelijkheid voor de schermen. Bijvoorbeeld het navigeren tussen verschillende informatie op de schermen. Ben je binnenkort bij Estate? Dan laten we je graag zien hoever we hiermee zijn.

Reactjs

Dit is een krachtig Front-end Framework dat het mogelijk maakt om de Front-end van een applicatie heel eenvoudig op te delen in components. Hierdoor kun je gemakkelijk herbruikbare code schrijven.

Veel grote partijen zoals Facebook, Wehkamp, WhatsApp en Skyscanner maken gebruik van Reactjs. Wij willen dit ook gaan gebruiken voor onze klanten.

Een ander groot voordeel aan Reactjs is dat het veel sneller is dan andere Frameworks. Dat komt omdat het een virtuele versie van de DOM gebruikt in plaats van de echte DOM.

React JS
In de afbeelding een illustratie van hoe Reactjs omgaat met de DOM tegenover andere Front-end Frameworks. Voor ontwikkelaars kan het moeilijk zijn om onder de knie te krijgen. Het is een Framework dat constant in beweging is, waardoor ontwikkelaars altijd up to date moeten blijven met de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

To be continued!


 

User Not Found

Reacties ()