Tech 4838 x bekeken

Sitecore wederom in Gartner's Magic Quadrant

11 mei 2016 - Younes van Ruth

Voor het zesde opeenvolgende jaar is Sitecore opgenomen in Gartner's Magic Quadrant. Hiermee toont Sitecore aan de waarde van het verspreiden van informatie over verschillende kanalen te begrijpen.

Gartner ziet Web content management (WCM) als het proces waarbij op een gecontroleerde manier, content over meerdere digitale kanalen wordt verspreid, middels het gebruik van verschillende management tools, met een eenduidige oorsprong (in dit geval een CMS).

Andere kenmerken zijn:

  • Contentcreatie functies zoals templating, workflow en change management.
  • Opslagplaatsen die metadata organiseren over content .
  • Versiebeheer op je content.
  • Content deployment functies die er voor zorgen dat je de aangemaakte content kunt deployen naar je online kanaal.

Een aantal praktijkvoorbeelden waaruit duidelijk wordt dat Sitecore voldoet aan deze kenmerken:

  • Het aanmaken van content items in de content structuur binnen Sitecore (content creatie).
  • Het opslaan van de aangemaakte content, waarna deze content door een workflow vloeit. (workflow)
  • Het aanpassen van versies van een content item in Sitecore, waarna de nieuwe versie naar de website gepubliceerd kan worden. (versiebeheer op content)
  • Het publiceren van de website structuur, waarin vandaag 30 nieuwe content items zijn aangemaakt of aangepast. (content deployment)

De analyse die Gartner zelf uiteenzet in een uitgebreid rapport wordt onderbouwd door een online enquête die is ingevuld door bestaande klanten. Ook wordt bijvoorbeeld gekeken naar het marktaandeel en de verwachtte groei van het bedrijf ingeschat door Gartner’s technology and service (T&SP) onderzoeksinstituut.

Sitecore bevindt zich momenteel in de hoek waarin bedrijven worden geplaatst die goed in staat zijn om uit te voeren (ability to execute) en een goed uitgewerkte visie hebben. (completeness of vision)
Als je de afbeelding van dit jaar vergelijkt met die van 2013 zie je dat Sitecore steeds beter uitvoert en een steeds completere visie heeft. Je ziet dus de plaats van Sitecore verschuiven van links naar rechts en van beneden naar boven.

Een van de sterke punten van Sitecore is dat momenteel geprofiteerd wordt van het actieve partnerschap met Microsoft. De meeste Gartner clients die .NET technologie nodig hebben zetten Sitecore dan ook op de shortlist bij het maken van een keuze voor een CMS. De nieuwe functionaliteiten in Sitecore 8 zorgen ervoor dat Sitecore zich gerust een van de beste van de markt mag noemen.
Kortom, wij zijn wederom een troste implementatiepartner van Sitecore en verheugen ons nu al op volgend jaar!
 

Younes van Ruth

Younes is een gepassioneerde Sitecore ontwikkelaar met gevoel voor humor en geen uitdaging is voor hem te groot!

Reacties ()